Lelkész

Sztyéhlik Csaba

1989.10.13-án születtem Budapesten. Óbudán nőttem fel és az ottani evangélikus gyülekezethez tartoztam. Az általános iskola után 2004. szeptemberétől a Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákja lettem. Az óbudai ifjúsági élet, Hokker Zsolt pásztorolásával, valamint a gimnáziumi tapasztalatok és az evangélikus országos táborok erős és biztos alapot adtak a Teológia felé. 2008 szeptemberében az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológus – lelkész szakán kezdtem meg tanulmányait.

2012-től kapcsolódtam be a Budafoki Evangélikus Egyházközség hitoktatói és ifjúsági munkájába, majd 2018-tól a gyülekezet megválasztott lelkipásztori munkatársaként és teljes állású hitoktatójaként szolgálhattam.

2015-ben az EHE katekéta – lelkipásztori munkatárs szakán kezdtem meg tanulmányaimat, melyen 2018-ban szereztem diplomát. 2018. szeptemberétől folytattam a lelkipásztori tanulmányaimat, majd hatodévemet a budafoki gyülekezetben tölthettem.

2008 és 2017 között két év megszakítással folyamatosan részese lehettem az Ökumenikus Iroda által szervezett fesztiválmissziónak, a KözösPont szolgálatnak, kezdetben önkéntesként, majd, mint evangélikus „spiri” (lelkész).

2018-ban a Budai Egyházmegye presbiterévé és ifjúsági felelősévé választottak.

2014-ben kötöttünk házasságot Bérces Zsófiával és Budafokon kezdtük meg közös életünket, ahol három gyermekünk is megszületett.

Elhívásomban és szolgálatomban meghatározó igeszakasz, az ordinációra is választott Mt 8,8 kiemelt része: „Uram, nem vagyok méltó arra, hogy hajlékomba jöjj, hanem csak egy szót szólj…”. Fabiny Tamás püspök 2021. július 4-én szentelt lelkésszé Budafokon, augusztus 1-től pedig Sámsonháza és Pásztó gyülekezeteiben állított önálló szolgálatba.
2023. októberében teljesítettem a Parókusi Alkalmassági Vizsgát.
2024. augusztus elsejétől töltök be parókus lelkészi szolgálatot a Péteri Evangélikus Egyházközségben.

S.D.G.